Systemisch werk /

Wij leven in systemen, ons hele leven. We groeien op in een familie. Daarin leer je je verhouden tot de wereld. Later worden we onderdeel van nieuwe systemen; schoolklas, vriendengroep, liefdesrelatie, vereniging en werk. Dit is een krachtenveld van systemen waarin jij je ontwikkelt en waar je loyaal bent aan collectieve patronen en onderlinge verhoudingen.

Op een diep en onbewust niveau, heeft jouw familiesysteem veel invloed op je leven. Als je goed op je plek in het familiesysteem staat, blijkt dat je met meer gemak je weg vindt. Omdat je midden in een web van mensen en gebeurtenissen bent, heb je vaak niet in de gaten dat je allerlei patronen en loyaliteiten herhaalt in het hier en nu. Deze reactie die voor jou zo vanzelfsprekend en onbewust is, kan leiden tot verwarring, onbegrip of pijnlijke situaties.

Systemisch werk kan deze patronen zichtbaar maken in een coachingsessie samen met mij en of met een familie opstelling. Wil je meer informatie over Systemisch coachen of Opstellingen of je aanmelden stuur dan een email naar contact@karinvinkecoaching.nl.

Informatie en aanmelden

Systemisch coachen /

Soms is het nodig om stil te staan bij vragen die je hebt of hardnekkige patronen in je leven. Even een stapje terug, overzicht krijgen op je leven, liefde of werk. Meestal zijn patronen en vragen terug te voeren op je familiesysteem. Je herhaalt ze in je huidige relatie/ gezin, op je werk of in een ander verband. Misschien heb je bepaalde signalen te lang genegeerd, en het is ook goed mogelijk dat je jezelf wil uitdagen om verder te groeien.

Je hoeft het niet alleen te doen. Voor veel zaken schakel je mensen in om je te helpen; een muziekles, een cursus of advies voor een bepaalde aankoop. Waarom doe je dat dan niet voor de grote vragen in het leven? Laat je coachen, op momenten die er toe doen.

Voor de meeste mensen is het inspirerend, uitdagend en geeft het ook energie. Nadenken over je leven. Kunnen zien waar je ruimte ervaart. Koers bepalen. Zodat je weet waar je voor leeft.

Thema’s /

Als je voor een grote keuze staat. Misschien wil je beter omgaan met de balans in je leven. Heb je een verlies geleden of ben je in rouw? Heb je vragen over je liefdesrelatie of over familierelaties? Samen kunnen we kijken welke positie je hebt ingenomen, en welke belangrijke patronen er vanuit het verleden zijn ‘ingesleten’.

Praktische informatie /

Tijdens een coachsessie gaan we aan de slag met je coachvraag. Gemiddeld genomen is een coachvraag met 6 tot 9 sessies voldoende. In deze sessies kan ik je laten zien en ervaren hoe je in verhouding staat tot anderen of tot bepaalde thema’s. Blinde vlekken worden zichtbaar.

Tarieven /

Ik hanteer verschillende coach gesprek tarieven voor particulieren en bedrijven. Bij ‘coaching on the job’ of teamcoaching hanteer ik, afhankelijk van de coachvraag, andere tarieven.

Particulieren /

80 euro (avonduren 100 euro) per uur, inclusief BTW

ZZP / Ondernemers

90 euro (avonduren 110 euro) per uur, exclusief BTW

Bedrijven /

115 euro (avonduren 135 euro) per uur, exclusief BTW

Op bovenstaande coaching tarieven wordt 21% BTW gehanteerd. De Algemene Voorwaarden van Karin Vinke Coaching is toepassing. Voor eventuele regelingen kun je de site van de Belastingdienst raadplegen.

Ethische code /

Ik ben aangesloten bij de Ethische Code van Phoenix Opleidingen. Deze code geeft een richtlijn voor ethisch handelen.

Informatie en aanmelden /

Wil je meer informatie hebben of je aanmelden stuur dan een email naar contact@karinvinkecoaching.nl.

Informatie en aanmelden

Opstellingen /

Met opstellingen, onderdeel van systemisch werk, kun je onbewuste patronen zichtbaar en tastbaar maken. Tijdens een opstelling worden elementen van het krachtenveld van je vraag of vastgelopen proces in kaart gebracht. Soms loop je er al jarenlang mee rond. Je kunt daarbij denken aan vragen als; dat je regelmatig verantwoordelijkheden neemt die eigenlijk niet van jou zijn, of dat je altijd moeite hebt met autoriteit of iets weerhoud je om voluit je eigen leven te leven.

Je kunt deelnemen aan een groepssessie, een opstellingen dag. Als jij je vraag inbrengt dan zijn andere deelnemers representant van de mensen om jou heen. Jij zet ze neer, en vertelt ze over degene die zij voorstellen. Zij vertellen wat zij ervaren op die plek, en jij merkt bijna direct wat dat met jou doet. Het wordt je helder hoe jij in verhouding staat tot anderen. Welke plek jij inneemt in je familiesysteem. Na de diagnose wordt gekeken welke interventies mogelijk zijn, zodat jij en je systeem nog meer in hun kracht komen te staan. Je krijgt een andere kijk op de situatie, die zal doorwerken in je leven. Het is een manier van kijken naar de wereld en jouw leven, zonder oordeel, zonder dat het een beter is dan het ander. Vaak ontstaat er ruimte, die daarvoor niet werd gevoeld. Hoe je kunt handelen, wordt dan duidelijk. Je geeft jezelf de ruimte om jouw leven vorm te geven. Mogelijk helpt het bij acceptatie en zingeving.

Praktische informatie /

Vanuit een coachsessie bied ik opstellingen aan. Je doet deze opstelling zonder aanwezigheid van je partner of familieleden. Je hoeft ze niet te betrekken in je proces, het mag natuurlijk wel. Tijdens een avond worden er ongeveer twee vragen behandeld. Het minimum aantal is zeven deelnemers.

Data /

Momenteel zijn er geen dagen gepland. Als je op de hoogste gehouden wil worden voor nieuwe data, stuur dan een mail naar contact@karinvinkecoaching.nl

Aanvang is om 9.00 uur en inloop vanaf 8.30 uur. We ronden de dag over het algemeen rond 16.30 uur af.

Locatie /

De workshop wordt gegeven in Haarlem of Heemstede.

Tarieven /

Vraag inbrenger /

100 euro, inclusief BTW

Representant /

40 euro, inclusief BTW

Op bovenstaande coaching tarieven wordt 21% BTW gehanteerd. De Algemene Voorwaarden van Karin Vinke Coaching is toepassing.

Ethische code /

Ik ben aangesloten bij de Ethische Code van Phoenix Opleidingen. Deze code geeft een richtlijn voor ethisch handelen.

Informatie en aanmelden /

Wil je meer informatie hebben of je aanmelden stuur dan een email naar contact@karinvinkecoaching.nl.